Fabrikamız bünyesinde Müşterilerimizden gelen talepler Doğrultusunda; taze soğutulmuş, İçi alınmış dondurulmuş, fileto Çıkarılmış ve füme balık ürün İmalatları yapılmaktadır.

Taze Soğutulmuş Bütün Temizlenmiş

 

Ürün adı            :  Gökkuşağı Alabalığı, Rainbow trout , Oncorhynchus mykiss 

Ürün tanımı      :  Kesilmiş taze balık;İç organları çıkartılmış, bütün haldeki balık.
 
Ürün bileşimi    : İç organları alınmış taze balık ve buz .

Katkı maddesi  :  Yok , natürel  

  
İşleme metodu :
   Yetiştirilen balıklar pazar boyuna erişince (Alabalıkta 200–300 gr) çiftliklerden hasadı yapılır. Hasadı yapılan balıklar termal şok tanklarına alınır. Bu tanklarda balık vücut sıcaklığını 0 ; +2 C’e düşürmek için  su ve suyun 3 katı hacminde yaprak  buz kullanılır. Ortalama sıcaklığı 0 / +2 C° olan termal şok tanklarında yaklaşık 1-2 dk. İçin de ölür. Bu hızlı ölüm pre-rigor döneminin kısa olmasına ve buna bağlı olarak et kalitesinin yüksek olmasına sebebiyet verir. İşletmenin ürün giriş kısmına tanklar içinde getirilen Alabalıklar ürün girdi kontrolleri yapılarak kayıt altına alınır. Kontrolleri yapılan Alabalıklar geliş sırasına göre işletme içerisine alınarak balık boylama makinesi ile boylama işlemi yapılır.

Alabalık için boylama (Kalibrasyon);   
                         100  -  500 gr/adt.       
  
Kalibre edilen balıklar müşteri talepleri doğrultusunda 6 ve 10 kg’lık strafor kutulara istiflenir. Balıkların
üzeri ince jelatin ile örtülür ve her kutuya ortalama 2 - 2,5 kg yaprak buz ilave edildikten sonra kutu bant ile
kapatılır. Kapatılmış kutular palet üzerine istifleme yapılarak, palet streçlenir. Sevkiyata kadar 0; +2 C°  deki
 soğuk hava deposuna (Taze Soğutulmuş Muhafaza ) yerleştirilir.
    
Raf ömrü           : 0; +2 C° ‘de  10-14 Gün

Kullanımı          : Taze olarak satıldığı için tüketici isteğine uygun şekilde temizleme ve yıkama işlemlerinden
sonra pişirilerek tüketilir.

Ambalaj şekli   : Isı yalıtımlı strafor kutu içinde;  6 kg ve 10 kg ’lık net ağırlıkta balık, Balık ile buzun temasını kesen jelatin örtü ve 2 -2,5 kg  yaprak buz.

Etiket bilgileri  : Ürün adı , Ürün lot no (seri no, parti no) , Kalibre (gramaj aralığı ) , Son Kullanım
tarihi , Üretim Tesisi - çiftlik   numarası,paketleme tesis onay numarası ve net ağırlık bilgileri  bulunmaktadır.

Sevkiyat Koşulları : 0; +2 C° de frigolu araç ile yapılır.

Hedef tüketici kitlesi :
Hedef tüketici genel nüfustur ki bu grup doğal olarak yaşlıları ve Çocukları da kapsar.
Ürettiğimiz Alabalıkları tüm fiziksel,kimyasal ve mikrobiyolojik kontrollerden geçtiği, tazeliğini muhafaza ederek tüketiciye ulaştırılmaktadır.  
        
Doğal olarak sadece balıkta bulunan Omega 3'ün insan sağlığı üzerinde çok önemli  etkileri bulunduğu tespit edilmiştir. Özellikle çocukların vücut ve zeka gelişimi üzerinde etkili olduğu görülmüştür. Ayrıca hücre yenileme özelliği nedeniyle yaşlılar için çok gerekli bir besin maddesidir. Damar sertliğini önlemekte, kalp krizi riskini azaltmakta, kolesterolü düşürmekte, sinir sistemini düzenlemede, romatizmayı, kanseri, astım ve şekeri önlemede OMEGA 3'ün çok önemli etkisi olduğu saptanmıştır. Ayrıca alabalık kilo problemi olanlar için de en iyi diyet besinidir

Besin Değeri 135 Kcal
Enerji 566 Kj
Yağ 6.6 Gr
Karbonhidrat 0 Gr
Protein 18.9 Gr
Tuz 0 Gr

c) 2017 Alima Su Ürünleri Tasarım